«Les ruïnes de la fotografia: Joan Fontcuberta»

23 de març de 2018 | Facultat de Lletres de la Universitat de Girona

La Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la UdG va acollir divendres 23 de març l’acte “Les ruïnes de la fotografia. Joan Fontcuberta”.

Es tracta d’una jornada sobre fotografia que va comptar amb la participació de l’artista Joan Fontcuberta, coincidint amb la presentació del seu nou treball “Poemes de l’alquimista”. D’aquesta manera, Fontcuberta celebra el centenari de Josep Palau i Fabre (1917-2008), autor de “Poemes de l’alquimista”, una obra escrita durant el seu exili a França i publicada clandestinament durant el règim franquista.

En la jornada també hi participen Xavier Antich, investigador de la UdG i responsable del projecte “Imágenes y contra-imágenes”, i Ariadna Lorenzo, doctoranda dins d’aquest mateix projecte.

L’acte ha estat organitzat pel projecte “Imágenes y contra-imágenes: usos de la fotografía en las prácticas artísticas contemporáneas”, finançat pel MINECO (Ref. Projecte HAR2014-55271-P) i compta amb la col·laboració de la Càtedra d’Art i Cultura Contemporànies de la UdG.

Conversa amb Joan Fontcuberta

Patologies i fantasmes de la imatge fotogràfica: a propòsit d’alguns projectes de Joan Fontcuberta

Poemes de l’alquimista: vestigis de materialitat de la imatge